Изскочиха нови подробности за фалита на първата фабрика в Европа за

...
Изскочиха нови подробности за фалита на първата фабрика в Европа за
Коментари Харесай

Нови факти за фалита! Какво става в Пловдив

Изскочиха нови детайлности за банкрута на първата фабрика в Европа за нитрилни ръкавици, която бе открита през лятото на предходната година в Южната индустриална зона на Пловдив и която вече пусна кепенци.

Молба за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност е импортирана през октомври 2022 година в Софийски градски съд от Антон Петров – изпълнителен член на „ ППС Мануфакчъринг “ АД - София и един от съдружниците с дял от 33 % при учредяването на сдружението през 2021 г.Тогава негови ортаци са били Димитър Стамов също с 33% и Георги Петков с 34%, написа " Марица ".
-->
Георги Петков попада и в борда на шефовете на кипърския БТЛ Холдинг, който строи фабрика за здравна техника на мястото на някогашната кожухарска фабрика „ Пулпудева “ под тепетата.

На процедура инвестиция в размер за близо 15 млн. лева може да отиде в историята, в случай че не се яви покупател за поточната линия за нитрилните ръкавици с потенциал над 800 000 ръкавици дневно.

Предстои частен правосъден реализатор да разгласи обществена обмен за оборудването. Заводът е издигнат с ипотечни заеми от Обединена българска банка посредством ДЗЗД Фонд за устойчиви градове и „ Фонд за стабилно градско развиване “ ЕАД. Идеята за неговото създаване идва около COVID-19 и упованията потреблението на нитрилни ръкавици в международен проект да се усилва.

Влошен бизнес климат и закъснение на доставката на индустриалната линия от Малайзия, нарастване на цената на контейнерния превоз, закъснение на корабни доставки, както и скок на цените на главната суровина, курса на $, инфлацията, тока, газа и не на последно място – дъмпинг от китайските производители, са претекстовете за желаната неплатежоспособност на сдружението.

През 2021 година Фондът за устойчиви градове утвърди финансиране за плана „ Стартиране на произвеждане и създаване на фабрика за нитрилни ръкавици “ на „ ППС Мануфакчъринг “ АД.

Бяха отпуснати средства в размер на над 12 млн. лева, от които над 7 млн. лева съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 “, предоставено посредством Фонд на фондовете. Ипотечният заем от ОББ е за над 1,2 млн. лева Също през 2021 година сдружението получи и удостоверението за инвестиция клас А в размер на 4,7 млн. лв..

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР